SUNCE je izvor ČI životne energije

 

Možete li zamisliti život bez sunca i svetlosti?

Poznat je kao jedan od starih nebeskih lekova.
Arheološka otkrića i artefakti raznih drevnih civilizacija su potvrdila da je kod svih dominantan kult poštovanja Sunca.

Sunce i yin yang

U Feng Shui, svetlost je jako važna karakteristika. Sunce je yang energija elementa vatre i pročišćenja.

Bez sunca ne bi bilo života.

Yin je energija vode, tame, meseca. Poznavajući Planetu Zemlju, znamo da su biljke vezane za proizvodnju životne hrane hlorofil, kroz sunčevu energiju. Time se rezmenjuje ugljen dioksid i kiseonik u ritmu yin- yang ili noć-dan.

Čovek je biće svetlosti, energetsko biće. Sunčeva svetlost je primarna i na duhovnom i na telesnom aspektu razvojne faze čovečijeg zemaljskog života.

Na telesnom nivou je nedostatak sunca manifestovan nemogućnošću apsorpcije D vitamina iz hrane. Uz kalcijum, on je primaran za razvoj kostiju i kvalitet koštane srži.

Zato je sunčanje u vremenu kada nije jako ultravioletno zračenje, veoma lekovito. Tako su se i naši preci lečili ali i pazili u koje vreme rade na poljima.

U Feng shui sa duhovnog aspekta, lišavanje svetlosti je u apsolutnoj vezi sa gradjenjem ličnosti.
Prostor bez dovoljno dnevne svetlosti daje efekat negativnih energija mraka. Utiče na promenu karaktera ličnosti.

Kada su uslovi životne sredine čoveka mrak, stagnacija, beživotna negativna energija, uglavnom je feng šui posledica loša psiha i emocije dece, ljudi kao i starijih osoba.

Dodatno osvetljenje može da donese novu energiju.

Zato je svetlost moćan Feng Shui lek koji transformiše energiju prostora. Dovoljno je otvoriti zavese da udje sunčeva energija ili pojačati tamna mesta dodatnim osvetljenjem sa lampama.

Medjutim i previše sunca i svetlosti ili prekomerna upotreba osvetljenja takodje može da izazove Feng Shui problem! 

Na isti način kao i da je prostorija bez svetlosti.

Kako?

Feng shui se bazira na harmoniji či energija yin – yanga.

Polaritet minus- plus, noć i dan, cno – belo dovodi do balansa i harmonije. Sunce i svetlo je yang energija. Ako je ima mnogo u prostoru, nema balansa yin-yang.

Može da izazove uznemirenost, hiperaktivnost, nervozu. Yang je vezan sa stranom sveta Jug koji je prikazan i kao ugled, reputacija ili imidž neke osobe ili familije.

U poslovnom prostoru, višak sunca ili jako osvetljenje loše utiče na zaposlene u kolektivu. Nemaju koncentraciju i postaju agresivni, hiperaktivni i nelojalni – što dovodi do jako negativne poslovne etike. To se dalje nastavlja na loš uspeh i reputaciju firme.

Zato je važno da se obezbedi dnevna svetlost, ali ne sa jakim suncem. Lampe i sijalice kao privremena zamena, treba prilagoditi na mestima po feng shui predlozima. Umerena svetlost daje osećaj toplote sunca, rasta i napretka.

Daje osećaj života.

Mima Miković www.fengshuisrbija.com[subscribe2]

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »