Stilovi uvek u modi

Kada su pre par godina baletanke preplavile ulice, malo je reći da su muškarci bili očajni. Vrcavi hod na štiklama zamenilo je nesigurno geganje.
U baletankama, svaka devojka izgleda nezgrapno, izuzev  izuzetno vitkih.

Dobre stare štiklice i platforme preselile su se u arhivu, da čekaju neka bolja vremena. Slična stvar bejaše sa onim čudnim šalvare-pantalonama, skupljenim oko kolena. Hrabrije dame koje su se usudile da ponesu ovaj neobični odevni predmet neretko su bile počašćene neprijatnim pitanjem:”Je l’ si to obukla pelene za odrasle?” Po svemu sudeći, platforma-pomama i dalje traje. I taman kad napunimo naše cipelarnike adekvatnim brojem ovih cipela, doći će proleće. Tim i neki novi trendovi .

Samo ne pačiji kljun, please!! I tako smo smešne sebi i drugima dok manično kupujemo  fensi krpice i aksesoare. Kao devojčice koje se nadmeću koja ima najnoviji model Barbike. . Uprkos centrifugalnom smenjivanju modnih tendencija i trke za trendovima, osvrnimo se na nešto što je uvek šik .

Čarape sa šavom

Ko kaže da bela košulja uz crnu midi suknju mora biti dosadna kombinacija? Uz ove čarapice čak i najpasivnija štreberka izgledaće kao seksi poslovna žena. . Gotovo u svakoj filmskoj erotskoj sceni koja se odvija u ofisu, sekretarica ima na sebi

ČARAPICE SA ŠAVOM. Bitna stvar je pažljivo ih obuvati. Ako šav ide krivo dužinom noge, dama neće postići efekat seksi oštrine. Izgledaće kao šeprtlja. Dakle, eto ideje ako želiš da privučeš pažnju nekom kolegi. Iznenadićeš se koliko je ‘ofis fetiš ‘ zapravo rasprostranjen.

Šlic preko butine

Nastao u dobra stara vremena! Ne nalazi se baš slučajno tu! Tada su modni  kreatori bili inspirisani ženskom seksualnošću. Pozadi ili spreda, na butini? CILJ  mu je da namami muški pogled na mesto završetka. Šlic na butini ima posebnu draž. Pri ljubljenju, u sedećem ili poluležećem stavu, muška ruka će u 90% slučajeva posegnuti prvo za butinom. Ako je istina da govor tela ne laže, onda govor garderobe definitivno navodi!

KLASIČNE SALONKE

Platforme, debele štikle i ortoped đonovi !! Ma koliko uzimali maha, klasične crne salonke su uvek korak ispred. Mogu se nositi u  svakoj situaciji.

Ulica, pozorište, krevet, kancelarija i kuhinja. Što da ne? Po lepoti i jednostavnosti su ušle u istoriju stila i mode. Kod muškarca izazivaju strahopoštovanje i mačo poziv.

Vrtoglavo visoka potpetica, sadistički špic i visoki sjaj, ove cipelice svrstava u same oldtajmere stila.

WONDER BRA-GRUDNJACI

Ženske grudi asociraju na seksepilnost i plodnost. Slažete se?

Šta su onda mršave lutke iz izloga, obučene u šortseve i pamučne brusiće na tufnice i mašnice? Svakako jedna od misterija 21-og veka. Apsolutno svaka žena voli da joj grudi izgledaju čvrsto i nabujalo. Poželjno za broj ili dva veće. Teoretičari zavere se slažu u jednom: Proterivanje wonder bra brusića u zaborav je delo grupacije koja upravlja ovim svetom. Oni žele da ga unište! Žene postaju neprivlačne, pa je radjanje dece u krizi.

Šalu na stranu, wonder bra će uvek imati svoje kupce. Iako wander bra pravi lažnu viziju veličine, paralela se nameće sama po sebi.

Muške cigaret pantalone su skrojene da noge izgledaju duže i tanje. Ali, tako optički povećaju određene delove tela. HA!!

GEPARD PRINT-ANIMAL PRINT

Evo šta se dešava sa stvarima koje se prečesto i neumereno forsiraju! Bačene na stub kiča, uglavnom nepravedno. Gepard print je svakako neodoljiv!! Gotovo da ne postoji dama koja nema neki predmet, makar to bio i upaljač. Za njega važi pravilo: mora da bude samostalan, kao deo koji razbija kompoziciju. Gotovo umesto aksesoara. Razlog je jednostavan- animal print upada u oči i drži pažnju. Dovoljne su samo cipele, marama ili tašna. Efekat je tu!!

Dakle, nikako ne kombinovati više predmeta sa animal printom, pogotovo ako su različitog dezena. I paziti koji je materijal. Sintetika i pliš nedvosmisleno otpadaju!

Svakako da ima još nebrojeno mnogo modnih stilova koji nikada neće izaći iz mode. Vrlo bitno je ne trčati slepo za trendovima. Izgubljeni lični identitet, u ovom brzom vremenu, prilično teško se ponovo gradi. Stil nije ono što je trenutno aktuelno. Osoba od stila, zagledana u budućnost, kombinuje dobro i provereno iz prošlosti i uzima iz sadašnjosti ono što joj se dopada.

Vidite, nije teško biti dama od stila!!!

Tekst napisala Sonja Martić, saradnica, asistentkinja,  mnogim portalima, novinama, magazinima i PR nekih tv kuća i vlasnica sajta moodiranje.com

Facebookmail

info@catyline.com

Comments

nmnj. rakas
05/01/2011 at 18:39

resenje je da ne pratite trendove nego da ih postavljate, kao ja.16/04/2011 at 10:57

оно што сам тражио, хвалаLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »