Press

Početak svakog posla je težak ali ima izazove, težinu, sreću i jako angažovanje na svim nivoima. Pogotovo kada prolazite kroz razne faze životnog okruženja kao što je naš Balkan, zemlje u Regionu.

Zato je pisanje za novine, portale, gostovanje na TV raznim kućama, bilo uvek izazov i predstavlja sjajan pristup prezentovanju sebe i svoga rada. Zato vam dajem više mogućnosti da pogledajte moj PRESS CLIPPING

Ovde je pregled od 1994-2014., u kojem se nalaze delovi ili svi tekstovi po novinamakao i one koje sam sama pisala za razne magazine svetske i naše. PRESS  svih ovih godina.

Pogledajte  VIDEO CLIP-ove sa gostovanja po raznim TV kućama. I posetite moj YOU TUBE kanal 

Slede članci objavljeni u štampi i na portalima
———————————————————————-

Izvor: Moodiranje, 04. 11. 2011. u Sa stilom

Kada čujete reč stilista, konotacija je bezbroj, mahom negativnih. Predstavljamo vam jednu fantastičnu damu koja je pionir što se tiče ove profesije. Iako je počela kriznih devedesetih, uspela ja da stekne jake klijente i kontakte, otvori butik i pokrene školu za modele koja je u sebi sadržala i kurs lepog ponašanja.
U međuvremenu je dosta putovala, i prilično proširila vidike – osim vizuelnog konsaltinga, praktikuje   Feng Shui (prilagođen našim prostorima i navikama)

kao i koučing (life coaching).
Njeni prijatelji ističu da je vole zbog zaraznog osmeha, topline i energije koja nikom ne dozvoljava da klone. Majka tri prelepe i uspešne kćerke.

Upoznajte Mimu Miković.Ovde pročitajte ceo intervju  SA STILOM- iz moodiranje.com

——————————————————————————–

Izvor: zdravzivot.com

Naslovna strana septembar 2011. i tekst iz Magazina

Pet glavnih razloga zašto je moj izbor ….Feng šui

“U našoj zemlji postoje mnogi koji sebe nazivaju feng šui konsultantima ili feng šui majstorima,pa čak i feng šui terapeutima. Jedna od retkih koji zaista i imaju pravo da se tako predstavljaju jeste beogradjanka Mima Miković, koja je ujedno i konsultant za stajling kao i lajf kouč ( life coach ), sa vrlo bogatom karijerom od 1994.godine do danas. Dugačak je niz Miminih uspeha, a broj poznatih ličnosti kojima je kreirala imidž je – trocifren. “

PROČITAJTE OSTATAK TEKSTA

————————————————————————————

feng shui press COSMOPOLITAN- juli 2011.

PROČITAJTE OSTATAK TEKSTA

——————————————————————————————

feng shui press COSMOPOLITAN- jun 2011.

PROČITAJTE OSTATAK TEKSTA

——————————————————————————————–

TEKST IZ DNEVNE NOVINE -POLITIKA 26.01.2011. -Dodatak-PUTOVANJA-Priča za putnik-


ZNAK IZ SOBE SA OGLEDALIMA

Razgovarajte sa sobom-moto do kojeg je obišavši ceo svet, došla Mima Miković, majstor istočnjačkih veština    zdravlja i uspeha .Žena koja je na Dalekom Istoku učila kako da otkrije problematične zone u prostoriji u koju je  ušla
Soba sa ogledalima u Versaju promenila je, pre 20 godina život beogradske stiliskinje Mime Miković, priznatog majstora istočnjačkih veština feng shui, reiki, aroma i drugih tehnika starih naroda. U balskom salonu sa zidovima od ogledala, u kom su se desila mnoga značajna ubistva, iznenadno je shvatila o kakvom uticaju energija, govori „umetnost prostora“.

-Na licu mesta sam osetila umnožavanjem likova i prilika u ogledalima, stvara nezdravu količinu energije, koja može da bude pogubna. Setila sam se da feng shui zabranjuje ogledala jedna naspram drugih, uči i da preko puta vrata ili prozora odvlače energiju koju uništava i loša slika u ogledalu… -priča o počecima.

Dovoljno interesantno da se pre 20 godina zaputi na Daleki Istok….Kod majstora starih, tradicionalnih tehnika na Tajlandu i potom, u Singapuru vraćala se godinama. Zapadnjačku primenu tehnika koje prate feng shui, kao balansiranje energije čoveka i prostora, učila je u Majamiju i Londonu. A onda je sve to sabrala, vekovna znanja starih naroda primenila „ovde i sada“ i postala predavač staro-nove metode čovekovog puta kroz okruženje ka uspehu i zdravlju. Kao stručnjaka je danas konsultuju menadžeri novih poslovnih sistema, radi opremanja i nameštanja firmi u cilju boljeg uspeha.

-Kako nekome u Srbiji da kažem da ove godine, zbog energije u kući, treba da otvori npr. vrata sa severne strane?

To možete u Singapuru gde su zgrade sagradjene po feng shuiju. Ali, tu u pomoć priskaču razne tehnike nastale iz ove drevne veštine po kojoj je stan hram našeg tela, a ono hram naše duše.

Medju prvim je lečenje kristalima kao danas važnim čistačima od negativnog uticaja podzemnih voda, električnih i drugih podzemnih cevi…

Za smirenje i potpunu koncentraciju, feng shui kreativcima preporučuje aromaterapiju. Recimo, kako nam je otkrila, zapadni deo stana vezan je za mirise. U njemu treba da stvarate i kreirate ,uz mirisne sveće, aroma štapiće i eterična ulja.

Reiki ili Gendai reiki još je jedno od znanja iz njene posete starim majstorima, koje se danas primenjuje čak u nekoliko domova zdravlja kod nas. Slično je bio energiji, s tim što je reiki učenje da se dodirom, umesto ljudske, prenosi kosmička energija. Koristi se za lečenje biljaka i životinja, a služi i za pregled prostora, umesto viska. Naravno za sve to je potrebno i da posedujete tu energiju, kaže Mikovićeva uz osmeh, tvrdeći da čim negde udje može da oseti problematične zone. U Americi je od Indijanaca naučila i šamanstvo i čitanje čakri ( vrtloga energije) a raspolaže i geštalt psihologijom, popularnom u današnjem svetu.

-Rodjena sam u čudesnom Bulbuderu u Beogradu, a u osećaje i snagu volje definitivno sam počela da verujem kada sam kao petnaestogodišnjakinja imala kliničku smrt.
Jesam bila bolesna, ali se sećam i da u jednom trenutku bolesti nisam želela da se probudim. Posle toga sam počela da se bavim yogom. Na putovanja sam, takodje, krenula rano jer su moje slikovnice bile, u stvari, knjige moje majke arheologa. Kao ćerka oca vojnog lica živela sam i u Sarajevu, imala i stalne kontakte sa prirodom, od planine do mora. A u prirodi se nalaze svi odgovori.

Ipak, na putovanjima na koja je neprestano išla jureći i prenoseći znanja, najviše je naučila o čoveku.
Seća se najradije trenutka kada se popela na piramidu u Meksiku, oduševljena je Minojskom civilizacijom na Kritu, hramom na severu Tajlanda i ležećim Budom u Bangkoku. Ali je nekadašnjoj učenici Prve beogradske, stilisti RTS-ove slagalice, danas najineteresantnije da pravi paralelu feng shui i vinčanskih naseobina na Dunavu. Odnosno, da nas vraća na starosrpsku kulturu u gradnji kuća, kako kaže, jer je sklad sa životnim prostorom savremenom čoveku i preduslov za kreiranje imidža koji podrazumeva komunikaciju, govor tela i stav o sebi.

Majka troje dece, Mima Miković je još nekoliko puta posle kliničke smrti, bila „na ivici provalije“. Obišavši svet, shvatila je da je krunski preduslov za uspeh, kao i zdravlje, razgovor sa sobom. Ali iskren i često bolan, zdrav.

Mirjana Nikić

————————————————————-

Izvor  www. lepotaizdravlje.rs – 28.10.2010.

IKEBANA pariskog šika i danskog kvaliteta
Ne zadržavajući se samo u okvirima regiona, “Fashion Travel” i “AfroditeModeColection”, preskočili su granice i stigli pravo u Evropsku Uniju – tačnije Bugarsku, zemlju po mirisu ružinog ulja.
Zahvaljujući točkovima autobusa “Magic Travel” i raspričane vlasnice agencije, po prvi put je “Fashion Travel”
prepustio putnu organizaciju pravim majstorima svog zanata. Interesantna za oči, a pogotovo za uši, Magic Milena se svojski potrudila da nas na velika vrata uvede u lepote bugarskog skijaškog centra Bansko. Miks mediteranske i kontinentalne klime, samo je naslutio zimski pejzaš vrhova planina, jer je vreme bilo nestvarno toplo i sunčano. Fantastičan grčki hotel “Premier Luxury Resort” sa 5 zvezdica, sobe u obliku apartmana i neočekivano profesionalno osoblje, ublažili su naš umor od puta.

U organizaciji predsednika opštine (po bugarski Kmet), obilazeći strogi centar Banskog, prošli smo kroz epohu vremena iz Otomanske Imperije i Komunizma. Grad je pod zaštitom UNESCO-a, pa su sve stare zgrade renovirane u mehane i kafiće. Neko se divio arhitekturi zgrada i sokaka, a drugi su kupovali u starinarnici krznene kape sa zvezdom petokrakom.

Pripreme za grandioznu reviju AMC bile su u fazi završnice i mi smo se polako spremali za taj modni finiš. Novinari i sponzori iz Srbije, VIP gosti iz Bugarske i Grčke kao i kompletni bugarski mediji, zauzeli su svoja mesta u doteranom (na brzinu) revijskom prostoru.

Reviju AMC očekivano je otvorila kreatorka Valentina Obradović, a za njom Bojan Božić sa kolekcijom CITY BEAT jesen-zima 2010/2011.

Valentina je izoštrila svoj stil i predstavila jednu novu VALENTINU. Kako je rekla “emocija je ta koja je kreirala njene modele” i stvarno nam je pružila emocionalnu ekstravaganciju. Odri i “Doručak kod Tifanija”. Spoj tvida i čipke, kontrast crno, belo i sivo, uvuklo nas je u vakum romantičnih 50-tih i sadašnjost poslovnog dress coda i touch screen telefona. Nismo odoleli aplauzu pojavom manekenke u damski seksipilno lepršavoj haljini od svilenog žerseja.

Bojan Božić je uneo šik Pariza, miris Jelisejskih polja, Koko Šanel. Za nijansu različit od Valentine, Bojan je pokazao da je Pariz u svakom gradu, ormanu, svakoj prilici i ofisu. Materijali su usklađeni sa formom vremenskog trenda- tvid, tanki štof, til i čipka. Inspirisan bojom i mirisom ruža, Bojan se uklopio u bugarski ambijent i prikazao par ružičastih kaputa i blejzera od čoje.

Ovoga put je AMC ostvario san svake žene. U instant vremenu “3u1”, modeli kolekcije “City beat” su uspešno otkriće za odlazak na posao, poslepodnevni koktel i večernji izlazak. Odlično uklopljenim aksesoarima obuće firme “Krisbbo” i bižuterije BISER, transformacije imidža su bile kao u dahu.

KRISBBO je posebno predstavio svoju obuću simpatičnim performansom. Čitava paleta stilova i boja je prošetala pistom. Ravne gumene čizme i kožne sa visokom gumenom štiklom. Čizme preko kolena i kratke na pertlanje. Predstavljena je i novogodišnja kolekcija damskih cipela sa vrtoglavo visokom štiklom.

Prestižna danska sportska kolekcija HUMMEL je posebno poznata onima koji prate rukomet. Kolekcija fashion je prošetala svim svetskim pistama i konačno – našim. Muška kolekcija dobila je poseban aplauz kada su se pojavile poznate ličnosti na pisti. Neven, Zoran Kesić, Vuk “Ruž”, Nikola “City”, Vasilije (creator) i Patrone Grnčarski, a kao šlag na torti – Tamara Bakić, doduše u crnoj kombinaciji.

After Party je došao kao opuštanje u “Lobby caffeu” uz VIP goste i bugarske medije. Služilo se belo i crno grčko vino uz evergrin muziku.

Fashion Travel, hotel Premier, Magic , Hummel , Krisbbo i AMC Valentina i Bojan, pokazali su da je ipak zavladala era globalne ikebane.

Autor: Mima Miković, modni stilista (www.fengshuisrbija.com) Lepota i zdravlje

——————————————————————————————————-

Magazin SUPER NEW-  Revija AMC U Opatiji

Objavljeno novembra 2009.

Jesenji dani beogradskog asfalta  najavili su modni happening   Fashion Selection u organizaciji Model Agency  Select. U okviru modnog  predstavljanja stranih i domaćih brendova , izdvaja se  AFRODITA MODE COLLECTION sa tradicionalnim Fashion Travel.

Put snova odveo nas je u sunčanu Opatiju, kraljicu Jadrana, središte 30 kilometara dugačke rivijere. Grad fascinantne arhitekture sa  tragovima davnih vremena urbane multikulturalne košnice moćne austro-ugarske imperije. Grad inspiracije mnogih poznatih ličnosti A.P.Čehova, Isidore Dankan, Franje Josipa II i brojnih drugih.

Naš domaćin  sledećih  dana je bio Hotel Milenij, opatijski najluksuzniji hotel sa 5 zvezdica.

Na obali mora, tik uz  šetalište i veliki gradski park, zlatni presek klasične austro-ugarske arhitekture, stilskog i modernog enterijera, wellness&spa centra i nama tako neophodnog wireless interneta.

Welcome drink i  tamburaši, miris domaćih kolača i nasmejano lice ljubazne domaćice Sanje Markušić PR menadžera, uveli su  nas u čarobnu bajku nezaboravna  četiri dana.

Soba sa pogledom na gradski park, miris mora i uspavljujući šum talasa, doručak uz šampanjac, kavijar, dimljeni losos i dalmatinski pršut, odškrinuli su vrata našeg izleta u obilazak Kvarnera. Svako mesto je odisalo  mirom, domaćinskim pristupom prema  turistima, posebnim  maslinovim uljem i rakijom medovačom, koja nam je  namamila  osmeh na licu  dok smo nastavili razgledanje grada i muzeja.

Odlazak u hotel , spa centar, djakuzi i šampanjac, samo su bili elementi back stage za nas novinare i vlasnicu AMC Afroditu Bajić.

Za to vreme, vredna ekipa manekena, stilista, frizera i dva najmilija kreatora Valentina Obradović i Bojan Božić , dovršavali su pripreme za Glamour night.

Kristalna sala hotela Milenij, 20.15 minuta, najava revije AMC, kolekcija IMPERIJAL DREAMS jesen/zima 2009/2010 .

Muzika i modeli iz doba  Carske Rusije. Raskoš materijala i boja, neobičan spoj vunene čoje, mohera, tila i krzna. Kraljevska crvena u kombinaciji sa sivom i crnom, zelena trava, braon boja drveta i zlatni detalji. Sofisticirani kompleti u strogim linijama  s početka 19.veka , sa svilenim ili od tila ženstvenim košuljama, odisali su visoki poslovni stil 21. veka.

Haljine od soft materijala, svedenih linija, naglašenog struka uz asesoare šal ili nakit, uz  malu ili veliku tašnu, najavili su mogućnost nošenja u svakoj prilici.

Kaputi  ravnog kroja  sa bogatom  kapuljačom od ekološkog krzna i  krzneni muf, samo su detalji koji su ostavili utisak carskog  raskoša, ušuškane toplote i lakšeg prelaska iz zime u proleće.

Valentina i Bojan, kolekcija Imperijal Dreams i AMC , Opatija i Hotel Milenij začarali su naše dane, snove pretvorili u javu i na kratko nas odveli u vremenski vakum postojanja.

A kada su se svetla pogasila i happening završio, ovo veče ćemo pamtiti uz after party koktel na obali mora i  zvuke tamburaša.

Do sledećeg Fashion Travel  Mima Miković                                          Modni saradnik za Magazin SUPER NEW

————–——————————————————————-

POLITIKA-rubrika SPEKTAR  17.11.2010.

Управо се због љубави и новца најчешће обраћају Mimi Miković, београдском стручњаку за фенг шуи, која већ двадесет година саветује људе како да опреме дом у складу са овим знањем.

– Криза је и зове ме више људи него иначе. Када виде да губе новац, траже начин да спасу свој посао. Занимљиво је да ме сви зову да им побољшам пословни и љубавни живот, а нико и не помиње здравље – објашњава Мима Миковић која је усавршила фенг шуи на Далеком истоку.

– Он има много додирних тачака са старословенском архитектуром. Ако погледате како су наши преци на селу градили куће, видећете да је центар дома увек празан и чист и да се ту налази само један стуб као потпора целој грађевини.

Њени клијенти обично су се и сами интересовали за фенг шуи. У њиховим домовима већ се налазе фигуре жабица, које помажу каријери, и корњача, које значе отпорност и потпору.

– Православцу је можда непријатно да у стану држи симболе из источњачких религија. Ја то поштујем. Зато бирам слике светаца, кандило, дакле симболе хришћанства.

Али, како додаје Миковићева, осим што свој простор сређује у складу са фенг шуијем, човек мора и да се облачи у складу са овом древном вештином. Она је на основу куа броја и космичких елемената креирала имиџ бројних познатих личности у Србији, између осталих и Цеци Ражнатовић, водитељкама „Слагалице” и супервизору Милки Цанић. Међу клијентима нема политичаре за које верује да су презаузети, али зато јој се често јављају њихове, као и супруге директора јавних предузећа.

Београдски „Хајат” је сређен по принципима фенг шуија, додаје Миковићева. Иако је у близини раскрснице, што је лоше, хотел је у стаклу и тиме одбија негативну енергију из околине, што се не би могло рећи и за оближњи тржни центар.

– У Србији је лоше што дозвољавамо да нам цуре славине јер то утиче на размену течности у организму и може да доведе до обољења лимфе, бешике и бубрега. Не обраћамо пажњу да ли нам је канализација запушена, а то доводи до опстипације, гојазности и задржавања проблема у себи.

Када једном добију савет, клијенти у Србији га се најчешће придржавају сасвим кратко, објашњава наша саговорница. А онда изгубе елан и често се врате старим навикама која нису у складу са фенг шуијем – не бацају ђубре и не перу судове сваког дана.

– Многи ми не говоре целу истину због које су ме звали. Али то није ни потребно јер чим крочим у њихову кућу, знам шта може да буде проблем. Негативна енергија ша чи напада различите делове стана и задатак нас фенг шуи консултаната је да излечимо те делове куће, плаца, баште.

Међутим, један део грађана, чак и њених клијената, остаје скептичан чак и када им она уреди простор по фенг шуи правилима.

– Мајка ме је наговорила да локал опремим по правилима фенг шуија, али ја нисам присталица свега тога – каже Светозар Ђуровић, власник једног београдског спа центра који је средила управо Мима Миковић.

– Добро послујем, али не мислим да то има икакве везе са фенг шуијем. Простор је једноставно лепо сређен и зато привлачан клијентима

објављено: 17.11.2010. Јелена Стевановић

———————————————————————————————————-
PORTAL  www.tracara.com 02.11.2010.

Mima Miković: KAKO POBOLJŠATI ŽIVOT PUTEM FENG ŠUIJA?
Sada nešto potpuno drugačije… :)
Koliko puta ste čuli da bi sedam figurica slončića trebalo da ima svaka porodica, pošto donose sreću i
napredak u porodici? Čuli ste da je tronoga žabica sa novčićem u ustima simbol novca i uspeha? Ovi simboli
povezani su sa feng shuijem., drevnom kineskom naukom. Porazgovarali smo sa Mimom Miković – Caty
Line, koja već godinama radi kao feng shui konsultant i životni trener.

Mima za Tracara.com govori o feng shui-u, njegovih 5 elemenata, kako možemo pomoći sebi putem feng
shui-a, koji su saveti za dobru vezu, ali govori i o saradnji sa Cecom Ražnatović, kojoj je bila prvi stilista, i
još nekim poznatim ličnostima sa kojima je sarađivala…

KLIKNITE OVDE za ostatak intervjua


BUGARSKI MIX MODE & FENG SHUI

Kažu da se obično prvi utisak pamti do kraja života.

Putovanje u bugarsko skijalište Bansko, sa Fashion Travel i revijom AMC, samo je nagovestilo već očekivani visoki kvalitet organizacije. Uz pomoć Magic Travel Milene, Hotel Premier Luxory, Agencije Select i AMC nove kolekcije, imali smo mogućnost da vidimo …

procitajte ostatak teksta…

——————————————————————————————————————————

“COSMOPOLITAN”
“NAJZDRAVIJE MESTO ZA ŽIVOT”Septembar 2010

NAJZDRAVIJE MESTO ZA ŽIVOT

Pronalaženjem jedinstva energije, prostora i ljudi, možete doći do životnog balansa, ljubavi i stalne sreće.

Ako se stalno pitate zašto ste umorni i neraspoloženi, dok ljubav koju željno iščekujete nikako ne stiže, plus naporno radite, a stalno vam fali novac za normalan život- onda je sigurno došlo do blokade energije u vašem stanu ili kancelariji. Feng šui konsultant Mima Miković pomoćiće vam da uz pomoć ove drevne nauke povratite balans, otvorite puteve energije i pretvorite svoj životni prostor …

procitajte ostatak teksta…

———————————————————————————————————————————-

“POLITIKA”
Dodatak “MOJA KUĆA – PROLEĆNO ČIŠĆENJE”30 april 2010

PROLEĆNO ČIŠĆENJE

Pored dobre volje, za prolećno čišćenje neophodni su aparati.

Usisivač
, kao osnovni kućni aparat valja da bude opremljen kontejnerom za prašinu koji se skida i pere. Najbolje je imati usisivač sa filterom ili posudom za vodu na mestu kuda prolazi prljavi vazduh.

Time ste sigurni da su prašina i grinje do kraja pokupljeni. Voditi …

procitajte ostatak teksta…

“POLITIKA”
DODATAK “MOJA KUĆA”16 april 2010.

VREME ZA VELIKO SPREMANJE

I zvanična i drevna nauka preporučuju da sa lepim danima odmah očistite životni prostor.

Uradite prolećno spremanje, ali sada i odmah, što bi rekli lekari, a isto poručuju i majstori za „dobro raspoloženje“. Lakše disanje oslabiće sklonost ka nastanku alergija, kažu …

procitajte ostatak teksta…

———————————————————————————————————————————-

“POLITIKA”
DODATAK “MOJA KUĆA”2 april 2010.

SAČUVAJTE LJUBAV U SPAVAĆOJ SOBI

FENG SHUI kao umetnost „pozitivnog“ stanovanja, propisuje lampe, sveće, zlatne ribice, kristale, zvončiće…

Ogledala u dnevnoj sobi i kuhinji, krevet dijagonalno od vrata u spavaćoj sobi- neka su od osnovnih pravila drevne kineske veštine uredjenja …

procitajte ostatak teksta…

———————————————————————————————————————————

Pitanja – Tel:  061 63 43 143     i    061 63 43 142

Pišite:E Mail    info@catyline.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »