Poslovni stil-Blic Žena

U poslovnom svetu i interakciji sa drugim ljudima vrlo je bitno kakav utisak odajemo odabirom odeće i boja. Feng shui nije samo drevni princip uređivanja životnog prostora: on je takođe povezan sa stilom i karakterom neke osobe. IMIDŽ neke osobe nije toliko povezan sa nasledjem, nego isključivo sa nadogradnjom neke ličnosti kroz svoj životni vek.  Kako određene boje utiču na naše raspoloženje, kako nas doživljava okolina, kako se uklapamo u novu sredinu odgovoriće naša savetnica za feng šui, Mima Miković.

Izgradite poslovni i modni stil uz pomoć feng šui princa

Jasne boje i krojevi za odlučne žene: Boje koje biramo pri oblačenju često su manifestacija našeg karaktera i raspoloženja.
U poslovnom svetu i interakciji sa drugim ljudima vrlo je bitno kakav utisak odajemo odabirom odeće i boja.

Jedna od najčešćih grešaka je ponavljanje u modelima i bojama (“ona žena što je stalno u sivom”) što umnogome stvara negativan utisak.

Poslovna odeća  

Savet za top izgled

 Uskladite boje i detalje     

 Lepi i negovani nokti   

 Osvežite uniformu detaljima   

  Uspešno predavanje o stilu

CRNA: BOJA REALNOSTI

Ova boja je vezana za donošenje odluka i završavanje započetih poslova i projekata.
Ako imate nedoumice u vezi posla ili krupne odluke pred sobom, dobro bi bilo da tih dana nosite uvek uspešnu crnu boju realnosti. To je boja zemljane čakre koja jača koncentraciju i pomaže u uočavanju neophodnih promena. U Feng Shui, crna boja je boja vode ili dubokog mora.

Dakle, predstavlja način da se sklonite od ljudi i koncentrišete na svoj problem.

Odlučite se za crne komplete sa suknjom ili pantalonama, džemper ili neka jednostavnu bluzu uz farmerke. Možete nositi kombinaciju aksesoara od tašni, do šalova i rukavica.

Koristite srebrni nakit  ili bižuteriju od pravih kristala ili  kamenčića hematita, crnog ili crno-belog obsidijana, crni ili teget turmalni. Crni delovi odeće u kombinaciji sa modernim, detaljima olakšaće  oblačenje i daće vam dozu sigurnosti i vere u sebe. Za miris, kao jak feng šui pojačivač, korisite citrusne note limuna, marandže, grejpfruta, limunove trave. Samim tim, to će vam ubrzati donošenje odluka i završavanje posla.

CRVENA: OFANZIVNA BOJA ZA SIGURAN USPEH

Ako želite da ostavite jak prvi utisak, crvena je onda boja za vas! Najbitnija boja  u svetu biznisa, po feng šuiju jeste crvena boja vatre, boja pokreta, akcije i prevazilaženje napora.

Daje agresivniji pristup i nezaobilazno skretanje pažnje na sebe, što je imperativ u poslu (primer su logotipi svetski najjačih brendova). Crvena boja ima jak uticaj na pokrete tela, koji se kritički posmatraju kada se vode ozbiljni razgovori i pregovori.

 Crvena boja “izoštrava” mozak i fokusira vas na tačnu, konciznu i stručnu komunikaciju.

Pogotovo je dobra kada vodite neku prezentaciju, imate sastanak sa pretpostavljenima ili želite da “osvojite” klijenta. Obavezno obucite neko poslovno odelo u vidu pantalona ili suknje do kolena i blejzer. Obratite pažnju na boje metala siva, čelik plava ili vode: teget ili crna. Vatrenu i agresivnu crvenu boju nosite u vidu nekog detalja (marame, bluza, tašna), kao i nakit sa crvenim kamenom (rubinom, koral, granat).
Vodite računa da se ovi crveni detalji ukomponuju sa biznis izgledom. U protivnom, može da izgleda veoma seksipilno, što je za poslovne prilike degutantno.
Arome jing janga, vatrena ambra, lotosov cvet, opijum, bergamot narandža su mirisne note koje se uklapaju uz element vatre.

(nastaviće se)

Test u originalu je izašao 2013.godine, a ja sam ovde malo modifikovala:Mima Miković kod  BLIC ŽENA

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »