Ovako se oblači

OBJAVLJENO u:  moodiranje.com

Kolumnisti iz  Moodiranje.com koji se ne bave modom, nedavno su se, duhovito osvrnuli na stajling nekih poznatih ličnosti , sa proslave šestog  rodjendana Story Magazina.

Potpuno laički, primetili su neke stvari koje su izvukle osmehe i kod većine čitatelja.

Nije pitanje da li jesu ili ne  odabrali najbolje garderobu.

Kod nekih je bila promašena tema dress coda.

Šta je taj famozni– DRESS CODE?

To je način prezentovanja sebe i svoje kompanije kroz odredjena pravila oblačenja i ponašanja u različitim situacijama, manifestacijama i vremenu dešavanja.

Kada dobijete pozivnicu za koktel, izložbu, žurku ili bilo koji event,  naglašeno je kako bi trebalo da se obučete – casual (opušteno), elegantno, biznis,  colorfull (vesele boje), black&white ( crno-belo) itd.

Cilj je da se uklopite u sam događaj.Često se dešava da dress code nije istaknut, samo vreme dešavanja. Podrazumeva se da poznajete poslovna i modna pravila koja su u vezi sa vremenom eventa do 18,00 i 19,00. kao i posle tog vremena, jer važe druga pravila.

Ako ne poznajete, onda bi trebalo da  angažujete profesionalca!!!

Po nekim pravilima modnih diktatora, na modnu reviju se ne ide u strogom džinsu i patikama.Poželjno je da je to modifikovano sa nekim elegantnim komadom odeće. Ili sasvim nekim modnim ludim novitetom.Za dame uvek važe strožija pravila.Na korporativni party se strogo vodi računa o biznis odeći ili malo ležernijoj, ako je naglašeno u pozivnici.Nikako kao da ste krenuli u diskoteku. Zato su žurke mesto gde imate mogućnost da pustite mašti na volju.

Moodiranje.com je dobio pozivnicu za proslavu povodom početka rada kompanije ZepterADS.

Mesto zbivanja bio je Teatar Madlenianum, sa početkom u 19:30.

Kao dress code bilo je istaknuto: smart casual ( sofisticirana ležerna odeća).

Po srpski – ovo je veoma elegantna odeća, ali bez strogih klišea.

Dozvoljene su haljine svedene dužine i elegantnijih oblika. Da nisu previše pripijene uz telo. Važno je da su od veoma    kvalitetnih laganih i prozračnih materijala, umerenih boja ,bez cvetnih i animal dezena. Nikako vuna, koža, sintetika.

Gospoda su u odelima ili kombinaciji pantlone i sako. Takodje savršeni materijali bez nekih jakih detalja  i šara na      materijalu. Košulje sa kravatom ili bez nje. Nije smart obući se u košulje na kocke sa podvrnutim rukavima. Ili još gore,    polo majice na pruge( kao za tenis ili jahanje).

Važan momenat jeste kombinovanje boja. Zlatno

pravilo jeste-ne više od dve boje, ostalo su sitni asesoari ili detalji.

Iako nijedan događaj ne podrazumeva perfektno obučene goste, zapazili smo sledeće:

Većina pozvanih su prepoznali i poštovali ono što je pisalo na pozivnici. Obukli su se u skladu sa mestom gde je održana proslava.

 

Ponašali se dostojanstveno i posle promocije, na koktelu i uz poslužene    kanapee.

Sve pohvale za izbor mesta, outfita i koktel party.

 

 

 

 

 

Mima Miković [subscribe2]

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »