Dekorišite jelku

S obzirom na to da je jelka simbol porodice, veoma je važno mesto gde ona stoji. Takođe, neke boje i novogodišnji ukrasi privlače či energiju i sreću. Ipak, veoma je važno da se ne preteruje u dekoraciji kako bi se postigla feng shui harmonija.

Postavite jelku na najlepše mesto u stanu. Ukoliko je postavljena u centar, (isključivo ako je soba dovoljno velika da ne zakrčuje prostor), održaće odličnu energiju praznika, koja će se naredne godine proširiti na svih osam sektora životnog prostora.

Jelka postavljena blizu ulaznih vrata nije poželjna jer prema feng šui verovanju, sreća može da izađe napolje. Stoga je bolje naći dominantno mesto u prostoriji, a opet pripazite da jelka ne smeta pri prolasku, jer ona ne sme da se sruši.

Takođe, ništa ne bi trebalo da blokira neometan protok či energije do vaše jelke. To možete da proverite na sledeći način: prošetajte se od ulaznih vrata do  prostorije u kojoj je  postavljena jelka. Ako vas bilo šta zapinje pod nogama dok hodate ili morate da preskačete nameštaj da bi došli do jelke, to znači da će tako i  či “udarati” i “preskakati” vašu sreću.

Polomljene ili napukle ukrase bacite, a jelku nemojte preterano dekorisati, jer je veoma važan balans. i harmonija.

Običaji pred novu godinu

Prema feng šui običajima, koje smo prilagodili našoj strani sveta,  oni koji nisu u vezi treba poslednjeg dana decembra da urade jedan ritual: prošetati do reke (jezera ili mora)i bacaiti  narandže (žene) ili jabuke (muškarci). Zamisliti želju za svaku bačenu voćku i moliti se za partnera. Takođe, poželjno je napisati želju na papirić, staviti je pod jelku i pročitati je posle ponoći. Koneksa nov godina je u različito vreme nego na zapadu.

Običaji na zapadu

Za globalnu (zapadnu) novu godinu, sledite uputstva koja su svakako bazirana na svim učenjima, ne samo na feng šui učenju. I kod nas postoje slični običaji još od starih naroda sa Balkana.

Neke običaje poređenja feng šui i balkanskih pročitajte u mojoj knjizi 

1. Najvažnije je  da se pomirite, očistite neke veze ili oprostiite. Tako ćete rasterećeni bilo od kakvih problema i zadovoljni ući u Novu Godinu

2.Sklonite sve oštre predmete kao što su noževi, makazice, bilo kakva sečiva. Po drevnim kinezima može da izazove sečenje i odlazak sreće. Kod nas su isti običaji, možete ih stoga primeniti

3.Platite sve zaostale račune– ako nemate mogućnost da platite kompletan dug, uplatite simboličan deo, kao znak pozitivne akcije. Isto važi i kada je u pitanju vraćanje privatnih dugova. Ukoliko ih odlažete i prebacujete u narednu godinu, postoji mogućnost da vas sreća zaobiđe.

4. Ako ste sami i nemate vezu ili brak, poslednjeg dana decembra možete uraditi neke rituale:Po feng shui običajima, treba prošetati do reke (jezera, mora) i baciti narandže ili jabuke u vodu. Žene bacaju narandže a muškarci jabuke.

Za svaku voćku koju bacite, zamislite želju i zamolite za nekog partnera koji vam potpuno odgovara.

Ili napišite svoju želju u vidu afirmacije, dakle u sadašnjem vremenu i stavite je pod jelku, ako ste okitili. Kada otkuca ponoć, pročitajte je i stavite je u spavaću sobu gde je vaš ljubavni oltar.

Za feng shui običaje

https://youtu.be/m9qlDJEByK0

Za vas napisala: Mima Mikovic, inostrano sertifikovani  i akreditovani Feng Shui   konsultant i Kristaloterapeut i licencirani instruktor predavač kod IPHM
Inostrani  Certifikat USUI TEATE  &  TRADITIONAL JAPANESE  REIKI by  DAVE KING.          
Life Coach  

tel:061 6343143 ili pišite na info@fengshuisrbija.com