Opasni simboli sa ambalaža

Ovi simboli na ambalaži su iz novijeg vremena.Šta piše na kutiji ili konzervi? Od čega je napravljena flaša za vodu i koliko dugo traje neka krema za lice kada se otvori?

Pa hajde da naučimo, jer je to veoma važno.

Istražujemo: Da li znamo šta kupujemo

Da li je neki proizvod opasan ili zapaljiv, koliko traje nakon što ga otvorimo, može li da se reciklira, ima li povratnu ambalažu, da li je organski ili bez glutena?

Odgovori na sva ta pitanja nalaze se na ambalaži proizvoda, ali prikazani slikama i simbolima koje većina građana ne razume.

isecite ovu sliku i nosite u prodavnicu

Retki znaju da oznaka CE znači da je proizvod usaglašen sa sertifikatima i pravilima koja vladaju u EU, da simbol zeca označava kozmetiku i preparate koji nisu testirani na životinjama, a da nam otvorena kutija s brojem u njoj pokazuje koliko meseci je proizvod dobar za korišćenje nakon što ga jednom otvorimo.
Može se primetiti da pri dnu svake tube paste za zube, šampona, kreme za telo ili lice stoji kvadrat crne, tamnobraon, tamnoplave, crvene ili tamnozelene boje. Većina građana ne zna razliku između tako obeleženih proizvoda.

O mnogim temama sam već pisala na ovom blogu kao Brza hranaPreviše šećera u hrani,  Otrovna odeća

Tamni kvadrati pokazuju da se je proizvod proizveden od isključivo hemijske supstance, crveni kvadrat pokazuje da se proizvod sastoji od oko 70 odsto hemije i 30 odsto prirodnih proizvoda, a zelene oznake pokazuju da je taj proizvod bez hemikalija i da se sastoji samo od prirodnih sastojaka. IZVOR:  BLIC  Gorica Avalić |

Više o zdravlju u rubrici ZDRAVLJE I FENG SHUI

Prenela: Mima Miković

www.fengshuisrbija.com

FB strana    telefon: 061 63 43 143     ili     pišite :info@fengshuisrbija.com   Telefon 061b63 43 143

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »