Zašto sam odabrala Feng šui

izvor:  zdravzivot.com

Pet razloga zašto sam odabrala FENG SHUI

U našoj zemlji postoje mnogi koji sebe nazivaju feng šui konsultantima ili feng šui majstorima,pa čak i feng šui terapeutima. Jedna od retkih koji zaista i imaju pravo da se tako predstavljaju jeste beogradjanka Mima Miković, koja je ujedno i konsultant za stajling kao i lajf kouč ( life coach ), sa vrlo bogatom karijerom od 1994.godine do danas. Dugačak je niz Miminih uspeha, a broj poznatih ličnosti kojima je kreirala imidž je – trocifren. “

“Postoje trenuci kada mislite da ne znate kako ćete preživeti neki period koji je uzdrmao vaš životni tok. Tada se nađu ljudi koji su slični vašim interesovanjima. Koji su na duhovnoj svesnosti i vašoj emotivnoj vertikali. Nije važno na kojoj ste strani Planete i kojim jezikom govorite. Bitno je da se međusobno razumete kroz prizmu holističkog poimanja svega oko sebe.Zbog ovakvih ljudi, uspela sam da shvatim koji su moji zadaci i misija na Planeti Zemlji.

Odlučila sam da se polako povučem i napustim jednu vrstu života.

Ušla sam u svet alternativnih nauka i zadržala se na starokineskoj nauci feng šui (Feng Shui). Postala sam majstor istočnjačkih veština zdravlja i uspeha.Svako ko se dotakao nekih duhovnih saznanja o postanku života i bitisanja na Zemlji, potom je krenuo putem koji ne može da se zaustavi.Feng šui je energija medicine i umetnost prostora. Balansiranje energije čoveka i prostora sa kosmičkom energijom.

A evo i pet najvažnijih razloga zašto je moj izbor – feng šui”, kaže Mima, i dodaje…

1. KROZ FENG SHUI MOGU DA KORISTIM SVE VEŠTINEkoje sam učila.

Psihometrijski pristup nekom prostoru je način ’sakupljanja’ emocija koje su neke osobe rasule tokom vremena. Ovo se odlično uklopilo sa mojim poznavanjem stare veštine reiki koji se danas primenjuje čak u nekoliko domova zdravlja kod nas. Slično je bio energiji, s tim što je reiki učenje da se dodirom, umesto ljudske, prenosi kosmička energija. Koristi se za lečenje biljaka i životinja. Služi takodje i za pregled prostora, umesto viska.

Takodje i nauka otkrivanja problematičnih zona stana bez viska koristeći kristal. Lečenje kristalima kao danas važnim čistačima od negativnog  uticaja podzemnih voda, električnih i drugih podzemnih zračenja ili cevi.

Za smirenje i potpunu koncentraciju, koristim aromaterapiju.

 

2. SAVRŠEN NAČIN BRZE PROMENE SVESTIkod ljudi. Već samo čitanje knjiga ili internet sajtova na temu holističkh nauka, dolazi se do brže i lekše spoznaje. Kada se feng shui primeni na neki prostor, osobe koje su u tom prostoru  momentalno primećuju promenu u cirkulaciji energije.

Najlepši osmeh koji dobijam jeste od osoba koje to odmah same primete i komentarišu. Pomerenjem nekih delova nameštaja, knjiga ili promena boje zidova su jedno od najbržih lekova. To suptilno cirkulisanje energije chi dovodi do istog cirkulsanja energije u ljudima koji su u tim prostorima.

Na kraju, sve dovodi do balansa tela i prostora. Što je i cilj feng shui analiza.

 

3.PRIMENA FENG ŠUIJA U SVIM SFERAMA ŽIVOTA

Potrebno je odbaciti sva sujeverja koja se vezuju za odredjene figurice koje se postavljaju u prostoru . To su feng šui lekovi.

Nisu oni najveći uzročnici promena i lečenja prostora. To je ipak viši vid poznavanja i kroćenja energije kosmosa i ljudi.

I kod prostornog planiranja.To je deo arhitekture za spoljne sredine, a u feng šuiju se zove- Škola oblika. Stanovanje u gradovima je promenilo neka stara pravila. Reke je zamenio asfaltni put, brda i planine su soliteri i šoping centri.

Uticaji okoline su vidni na ljude. U zavisnosti gde žive, na kojem kontinentu, državi i iz koje su sredine potekli, različita su ishvatanja ove drevne tehnike. Kod nas na Balkanu je mix religija, običaja i ponašanja.

S tim u vezi, feng shui primenjujem kroz moderan, zapadni način.

4.NAJLAKŠI PUT ZA BRZO SHVATANJE SEBE KROZ PROSTOR. Onaj u kome se provodi vreme.

Svaki feng šui se radi posebno za svaku osobu i ličnost.

Prostor je hram našeg tela. A telo je hram naše duše.

Kroz harmonično opremljen prostor, naše telo je u potpunom saglasju sa kosmosmičkim i zemaljskim zakonima.

Kroz observaciju stana, odmah mogu da ’vidim’ stanje duha i tela neke osobe. A verujte mi, to je jedan perpetum mobile.

Prostor ’pamti’ promene u emocijama neke osobe. Direktno se, posle nekog vremena to odražava na istu osobu, kroz telesno narušeno zdravlje. I tako u krug.

Zbog toga se uvek u razgovorima sa ljudima dozvoljava i nekoliko sati odgovaranja na pitanja. Informacije pre analize su jedno od najvažnijih delova feng shui konsultacije.

5. NAČIN PREZENTOVANJA SEBE KAO OSOBE je još jedan deo feng šui veštine.

Sklad sa životnim prostorom savremenom čoveku je preduslov za kreiranje imidža koji podrazumeva komunikaciju, govor tela i stav o sebi.

Direktno je vezan za njegov karakter. Kroz poseban deo koji se zove Feng shui ličnosti, dobija se veoma brza analiza osobe.

Time se stiču mogućnosti korišćenja svojih dobrih strana sveta, svojih odličnih pravaca. Takodje i najoptimalnije osobine koje uvek treba koristiti. Kroz  neverbalnu komunikaciju koja se odnosi na mimiku tela i pokrete, može se potpuno promeniti imidž ili stav o sebi.

Tzv. prvi utisak je jedno od najjačih oružja u svetu biznisa i menadžerstva.

Stoga se ovom veštinom koristim prilikom lajf koučinga i vizuelnog konsaltinga. Tako sam približila holističke nauke ovim ’svetovnim’ poslovima.

Samo zdrava i sobom zadovoljna osoba zrači pozitivno. Tim zračenjem privlači sebi slične ljude kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.

Mima Miković

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »