Kineski pametni telefoni

IPAK, kineski proizvodi NEMAJU baš u svemu NAJVEĆI PROFIT.

Sigurno NE je u PROIZVODNJI TELEFONA.

“Domaći kineski NQ Mobile drži više od polovine tržišta pametnih telefona

Kineski proizvođači „pametnih” telefona preuzeli su više od polovine tržišta Kine, ali im je teško da pređu granicu sadašnjeg profita.

Četiri od pet najbolje prodavanih telefona u aprilu proizvele su Kineske kompanije, pokazali su podaci Kineskog centra za istraživanje tržišta.

zhineng Domaći kineski NQ Mobile drži više od polovine tržišta pametnih telefona

Južnokorejski proizvođač Samsung elektroniks zabeležio je u aprilu najbolju prodaju „pametnih” telefona, pošto je tokom meseca prodao dva miliona takvih uređaja, pokazali su podaci.

„Kineski proizvođači telefona godinama dominiranju na tržištu u nižem i srednjem tržišnom cenovnom okviru, a veliki broj kupaca ne želi da potroši mnogo novca na kupovinu telefona”, rekao je Heni Lin, predsednik i izvršni menadžer kompanije „NQ Mobile”.

Telefoni samo nekoliko kineskih proizvođa nalaze se na najvišem mestu cenovnog okvira.

Kompanija Epl zauzima dva procenta tržišta telefona, ali uzima više od 80 odsto profita”, istakao je Lin. On je dodao i da su proizvođači najskupljih telefona spremni da ulože veliki novac u podsticanje inovacija, pošto su njihovi kupci navikli na visok kvalitet.

Stanje na tržištu nezadovoljavajuće je za kineske proizvođače, jer Samsung i Epl drže 99 odsto profita, a lokalni brendovi se moraju boriti sa ostalim proizvođačima za preostalih jedan odsto profita.”

Izvor: personalmag.rs[subscribe2]

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »