Dijeta ili pamet?

Kakav odabir hrane imate je ono što će vam pomoći takozvanoj dijeti. Ali, svaki vid naziva dijeta, momentalno vas odvlači od uspeha. Menjajte naziv, to je u stvari način ishrane. :)

Verovatno ste već zatrpani sa raznoraznim dijetama  SAVRŠENE  za 5 dana! Posle mnogih godina raznih detoksikacija, dijeta, pravilne ishrane i šta god se tako zvalo…konačno imam svoj način ishrane. Kako sam ja odlučila šta ću jesti i piti:)

Dok sam jos bila tinejdzerka krenula sam na detoksikacije (pročitajte ovde ). Od toga dana do danas ( 30 god) sam izmenjala milion vrsta ishrane..od makrobiotike, mešavine, vegeterijanske hrane, raw food ili presne, standardne ( bez mesa), ajurvedske…čišćenja tela ili detox-e..itd..i nemam pojma šta više. Kako sam prošla jednu fazu tako sam nadgrađivala drugu. Pogotovo kada se nađem u nekoj drugoj zemlji ili kontinentu.

Počela sam da koristim osećaj mog stomaka i ruke. Na isti način kao kada birate kristale (praktično oni vas biraju).  Da li se hraniti mesom ili ne? Kako biti vegeterijanac, vegan ili jesti samo presnu hranu? Šta je od svega toga najjače i najbolje za vas? Samo ono što možete da nabavite sveže, zdravo i ako može sa nekih farmi. Kada god odem u prodavnicu šetam po celoj radnji ne bi li nešto  odabrala. Ako se uhvatim za neki proizvod…oko me vuče da pogledam i pročitam sastav.

Pročitajte ambalažu na proizvodima kroz ovaj vodič

Vremenom sam već naučila da zaobiđem neke štandove ili police, jer je to “otrov” za mene. Posle mnogih godina raznih detoksikacija, dijeta, pravilne ishrane i šta god se tako zvalo…konačno imam svoj način ishrane…

Jednostavno….naučila sam da koristim svoja znanja iz hemije i biohemije koje sam nadgradila prateći istraživanja u svetu iz ishrane, pesticida, dodataka u ishrani zvanih aditiva, konzervanse i sve što može da mi pomogne u odabiru i kupovini nekih proizvoda. 

A jedno od važnih je i vrednosti dodataka ili emulgatora  pod sifrom E  koja se dodaju u gotove proizvode. Ni jedan ne valja, čim je dodato, znači da nije iz prirode.

DODACI KOJI UZROKUJU RAK: E- 123, 131, 142  sire: pročitajte ovde o emulgatorima i koji su na listi 

Ne jedite bilo kakve vestački proizvedene stvari. U to se računaju  i suhomesnati proizvodi od mesa ( osim ako ste uzeli od rođaka sa sela). Hrana proizvedena po kodeksu „alimentarijus” dozvoljena u SAD od 2010. godine, dok je u EU zabranjena, a kod nas se koristi.  Pročitajte ovde o  Otrovi u hrani i kako i šta se dodaje

Paziti se ofarbanih sokova. Svi znaju da ima samo 7% voća, a šta sadrži ostalih 93%? I na kraju, kako se konzervira ili sačuva voće? Pojma nemaju ljudi, a ja ne želim da vam kažem te “divne” tajne. Nadam se da znate da se voće pokvari posle 2-3 sata na vazduhu. Kako onda ostane u sokovima mesecima? Razmislite i setite se recepata naših baka.č

Ne kupujte gotove kekse. Svi do jednog imaju gmo, šećere, margarine najgore vrste. Ne znam sta fali da se jede buter? Pa to je prirodno, a ne margarin. Coca-Cola i  slicna pića zaobidjite potpuno.

Flasirane vode u plastici takodje, jer se iz PET plastike razvija dioxin. Hemijski element dioxin izaziva rak, posebno na dojci. Kupujte vodu u staklenoj ambalaži.

Postoje stvari koje ne  možemo da kontrolišemo kao čist vazduh, radijacije, izlivanje otpada, pesticidi, aflatoksin i slično. Ali možemo da kontrolišemo šta kupujemo. Jer bolesti nastaju, pored ostalog, iz hrane koju kupujemo i jedemo.  DA LI je potrebna klasična DIJETA ili  voditi računa ŠTA JESTI I PITI?

ODLUKA JE NA VAMA. 

Tekst je napisanjoš 2013.godine a sada sam ga modifikovala i prilagodila sadašnjem vremenu

Autor teksta: Mima Miković   sajt o Feng shui: www.fengshuisrbija.com 

telefon: 061 63 43 143           ili

pišite :    info@fengshuisrbija.com      info@catyline.com

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »