Tri tipa cirkularnih švalera

Ah, to žensko srdašce, često zabludelo!

TEKST SARADNIKA-izvor:   wannabemagazine.com (05.juni 2011.)

Ah, to žensko srdašce, često zabludelo! U stanju je da treperi, raduje se i iščekuje novu romansu pritom pogrešno tumačeći impulse koje dobija od nekog junoše. O čemu se radi? Cirkularni švaleri (izvorni naziv za njih je cirkularni je*ači, međutim, zbog razumljivih razloga koristićemo eufemizam) u svom ofanzivnom nastupu mahom koriste pristup na koji usamljena ženska dušica željna pažnje i ljubavi ne ostaje imuna – ti si posebna.

Svako od nas misli da je poseban, i svakako je u pravu. Međutim, kada upoznajemo neku osobu ne razmišljamo puno o njenoj autentičnosti i volšebnosti već o, pogađate fizičkom kontaktu. I ništa u tome nije strašno da mnogo dama nije nasamareno lažima slatkorečivca koji ju je ubedio da mu je baš ona, a ne neka tamo, privukla pažnju i okupirala emocije.

“Da ne dužim, zamišljam kako si došla kod mene na gajbu, skuvao sam ti nešto i onda gledamo film. Moram samo da te upozorim da me drugari zovu haubica… haha zezam se. Sviđa mi se tvoj pogled. Tako je seksi i inteligentan. Znam da nisi isprazna. Evo, baš sad zamisljam kako bih te polizao celu od glave do pete… Ja čim vidim devojku znam sta mogu da joj radim, po mirisu kože, po obliku lica, po boji glasa. Ali s tobom, inspiracija samo navire. Tebe bih recimo samo lizao i terao da mi radiš šta ti želiš. Bio bih tvoj rob i probudio bih u tebi sve ono što si godinama skrivala.”

Neke devojke će se samo ironično nasmejati kad pročitaju ovo. Neke će se, pak, prisetiti stidljivo da su se svojevremeno primile na ovakav pristup. I nema u tome ništa strašno. Priželjkuješ da ti se desi nešto lepo, da te neko napokon tretira na način na koji zaslužuješ i logično je da ćeš maštati o misterioznom udvaraču, a ne o onom skotu od bivšeg frajera koji nikada nije pohvalio tvoju kolekciju najlepših ljubavnih filmova. Ako želiš kratkotrajnu hopa-cupa avanturu, samo napred. Međutim, ako ti je do nekog vezivanja, držanja za ruke i nadevanja imena budućoj deci, beži glavom bez obzira. Evo nekih osnovnih tipologija cirkularnih švalera.

Sirano strategija

Sirano je najpoznatiji filmski nosonja (i dobar frajer za razliku od Vudi Alena i Roberta Beninija) koji je pisao pisma svojoj ljubi, ali u ime svog druga. Ako niste pogledali film obavezno učinite, i otkrijte gde se krije arhetip misterioznog udvarača. Dakle, cirkularni švaler Siranove škole nađe cilj. Zapravo, više njih. Uglavnom ima profilisan ukus, a samim tim i uvreženi način obraćanja, koje je mahom preko interneta ili sms-ova. Tvrdi da se obično ne obraća devojkama da ovakav način, ali da ga je nešto toliko privuklo da nije mogao da se iskontroliše. Deli komplimente koje svaka žena voli da čuje: o lepoti, ženstvenosti, finom držanju, britkosti i tako dalje, a kada se deva odobrovolji obavezno ide deo sa lizanjem od glave do pete. Po tome su Siranom stratege naučile da prepoznaju i odbijaju čak i najveće paljevine ood žena. Ako želite da mu zakiselite dan, lukavo ga upitajte: “Hmm, kad si toliko izveštio svoje oralne, tj lizačke sposobnosti, mora da zakazuješ na ostalim poljima?” Eh, da, obično identičnu poruku ili mejl šalje na više adresa.

Siroti dečak

On je izašao iz duge veze i zbog razorenog emotivnog stanja ne sme da se vezuje. Pre nego što mu nabiješ svoj dekolte pod nos da ga majčinski utešiš, porazmisli o tome kako se ponaša iole normalna osoba koja na težak način izađe iz neke veze. Ili gleda filmiće sa Oven Vilsonom ili bludniči noćima. Čak i da govori istinu poslužićeš mu umesto vlažne maramice, a on će ubrzo istu priču servirati nekoj drugoj, pa trećoj… Zapravo, njegova poslednja duga veza bila je pre cirka godinu, dve, ali idući logikom koliko su devojke emotivne, ranjive i razuzdane posle raskida, nije ni čudo što mu ta priča ima prođu.

Podvrsta Sirotog dečaka je Samo Opušteno švaler. On ne voli presije i kalupe, i bilo bi najbolje kad bi vaš odnos išao nekim postepenim tokom, a zatim prerastao u nešto ozbiljno. Naravno, počevši uz višesatno lizanje. Samo Opušteno je zapravo toliko kulturan i uviđajan da nema srca da ti saopšti da si mu kombinacija, samo zato što si toliko posebna i draga.

CV švaler

Može li išta da nadomesti tanko samopouzdanje i kratkog đoku bolje od važne funkcije? CV švaler sav posao završava na svoje poslovne generalije, gde je i šta radio, i koga sve poznaje. Na društvenim mrežama u opisu posla mu piše “Sam svoj gazda” ili “CEO u Autoperionica Gojković” a pošto takvom baji ne piliči da se razmeće svojim lizačkim sposobnostima logično je da će te zamazivati svojim poslovnim uticajem i moći koju poseduje. Iole razumna cura će pobeći od ovakvog cirkulaša, jer zna da u današnje vreme ljudi retko šta mogu da učine za rođenog brata, a kamoli za osobu s kojojm bi eventualno razmenili telesne izlučevine. Postoji i ona druga ženska sorta, koja će posle udvaranja CV švalera poleteti k’o koka na klanje i brže-bolje pohvaliti drugaricama na kakvog je sega-mega baju naletela.

Dakle, recept je isti, tehnike se malo razlikuju. Posebnost, ručkić, filmić pa lizanje. Ako ti nije problem da budeš upecana na cirkularno ljubavno pismo, samo napred (verovatno i rešavaš egipatske testove ličnosti, i lepiš statuse na zidove deset prijatelja kako bi sprečila 68 godina nesreće). Ako veruješ da je svest o nečijoj posebnosti moguća tek posle boljeg upoznavanja i kostantne komunikacije, nije zgoreg da se našališ sa cirkulašem koji se na identičan način obraća i tebi i desetini drugih devojaka.


Sonja Martić je ekspert za profilisanje gradskih faca i vodič kroz ljudske klišee. Lični Sonjin sajt možete pratiti na ovom linku Moodiranje.rs

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »