Imidž savetnik

Da li ste znali da je PRVI UTISAK   o nekoj osobi zabeležen u našim mislima sledećih 10-15 godina??

Imidž konsultant ili savetnik za potpun izgled osobe pomaže vam kako da ostavite neverovatan utisak na okolinu. Važno je da poznaje vaš karakter, običaje,način hoda i govora, jer jedino kroz potpun profil ličnosti se može primeniti novi imidž. Zato je važno da je primenjeno i znanje life coucha ili lajf koučinga koje se podrazumeva u mojim savetima.

Kakva je veza feng shui i oblačenja

Takođe i kroz primenu znanja preko feng shui, koje je u uskoj vezi sa prostorom u kojem živite i radite.

Ako želite da ostavite jak prvi utisak, crvena je onda boja za vas!

Međutim, imidž je više od fizičkog izgleda.Impresija jedne osobe u celosti je :kako neko izgleda, kako neko govori, kako se ponaša

Dobar izgled  ili imidž je  najmoćnije oružje komunikacije u poslovnom svetu

Istraživanja su pokazala da tokom pojavljivanja neke osobe, prvi utisak je 55 % u izgledu osobe i njenom ponašanju,  38 % govor tela ili mimika. Samo 7% je o čemu u stvari priča.

Dakle, Imidž konsultant savetuje o neverbalnoj komunikaciji (rukovanje, držanje, kontakt očima, itd) i propisano ponašanje –od trpezarije i vaše dnevne sobe, do kancelarije, nekih evenata ,pa i korišćenje mobilnih telefona.

Predavanje  O STILU u okviru Privredne Komore Beograd,pogledajte OVDE

Proverite se na javnom mestu. Ako ste jedan od retkih koji misle da imidž nije bitan, pokušajte kupovinu u dobroj prodavnici , obučeni u ono što inače nosite kada čistite podrum ili premeštate nameštaj. Zatim posetite istu prodavnici doterani i obučeni u  svoje najbolje odelo. Ogromne su šanse da  će vas  osoblje tretirati sasvim drugačije!

Modeli Love by Valentina

Postupak rada

1.Konsultacije za imidž i vizuelni izgled,  STIL. Ukomponujući vašu figuru, karakter, odabraćemo odeću i detalje uz nju, da izgledate savršeno i poslovno i za neke evente ali i privatno za vaš svakodnevni život.

Odabraćemo najbolji stil i materijale odeće uz vašu figuru uz naglašavanje delove tela koji su najlepši i kamuflirati neke mane na telu. Postiže se perfektni  izgled i ispoljava vašu ličnost i karakter kroz odeću i detalje. Timese se osećate sigurno,a izbegavate lošu prezentaciju na poslu ili na nekim eventima, jerste izbegli frustracije tražeći perfektan spoljni izgled. Nekada je zbog toga  fokus sa tokom rada važnih poslovnih tema, okrenut na izgled, pa se dešava da zaboravite šta je sledeća tema predavanja ili prezentacije na sastanku.

Konsultacije pre snimanja za nov izgled voditelja TV Slagalica

Zatim ću  diskutovati o vašoj figuri tela, naučiti  vas koje su vaše najlepše karakteristike, na koje treba da skrenete pažnju, a da prikrijete mane. Daću vam  savete o krojevima, stilu odeće, materijalima, kao i koje šare, vrste dezena i detalji  su za vas najpogodniji. Takođe koji nakit i kristale možete da nosite jer su vezani za svaku ličnost pa i element pod kojim je vaš karakter. To je u feng shui oznato kao KUA broj. 

Sa snimanja TV Slagalice, studio RTS

Gledajući ove slike, prezentovala sam vam osobe iz javnog života sa kojima sam radila.

Šta je stil i imidž

STIL ili  IMIDŽ je način prezentovanja sebe kao ličnost kroz, spoljašnji izgled, ponašanje, edukaciju i stav o životu.

Sve je to u vezi sa prostorom u kome živite i radite, sa okolinom i ljudima, vrstom posla kojim se bavite i zemljom u kojoj živite. U poslovnom svetu, dobar  izgled ili stil je  najmoćnije oružje u komunikaciji. U zavisnosti od vrste posla: rad u kancelarijama, bankama kroz uniformeposlovi na medijima,  politici ili modi..deli se na opušteni (casual), jednostavni, poslovni ili dress code . Osnovni kodeksi u poslovnom stilu zavise i od kompanije za koju radite, kao i kontinenta i zemlje u kojoj boravite.

Važan momenat kreiranja  poslovnog stila kod menadžera i top menadžera su klijenti i poslovni partneri, sa kojima saradjujete i iz kojih zemalja potiču. Stoga je kreiranje poslovnog stila oblast koja se predaje na seminarima ili treninzima u okviru kompanija.

Definisanje poslovnog stila je u uskoj vezi sa ličnosti i karakterom žene, njenim obrazovanjem i stavovima u životu. Sa pozitivnim aspektom života, poslovna žena je izgradila 50% svog izgleda. To je  manifestovano kroz  eleganciju, ljubaznost i visoku profesionalnost.

SVETSKA ISTRAŽIVANJA  su pokazala da zvonak i jasan govor, osmeh i način komunikacije i ponašanje savršeno uklopljen spoljašnji izgled . PRVI UTISAK OSOBE  je:– 93% poslovne impresije (izgled) na klijente (55% izgled+38% mimika ili body talk). -samo 7% onoga šta ste rekli u vezi sa projektom.

Sve ovo je u strogoj vezi sa vrstom posla, kompanije i modnih diktata kreatora za odredjenu sezonu. Vodeći se istraživanjima i radom u Velikoj Britaniji, veoma je naglašena rigidnost ili strogost ka tradicionalnom dress codu. Dužina suknje ne prelazi sredinu kolena. Pantalone nisu dozvoljene u  poslovnom stilu, boje su tamno teget, tamno siva ili crna. Neka pravila Engleskog  biznis stila su prihvaćena  i na kontinentalnom delu EVROPE. Cipele su u vidu klasičnih salonki, zatvorenog, zatupljenog vrha. Ne smeju da se vide prsti na nogama, a štikla je do 5 cm, ali nikako tanka i metalna.

Veoma kritički i sa puno ljubavi prema sebi, žena menadžer bi trebalo da poznaje pravila o kulturi tela, načinu ishrane i nege. Takodje i osnovne kurseve poslovnog šminkanja, stilizovanja frizura i nega ruku i noktiju.

U našoj zemlji, zbog odredjenog vaspitanja, nasledja i edeukacija, polako je poslovni stil počeo da se meša i ulazi u pore privatnog stila. Ili je to možda nedostatak vremena zbog dužeg rada, saobraćajnih kolapsa?

Poslovne dame i gospoda, menadžeri i top menadžeri uvek imaju želju da ostanu anonimni. Naravno- anonimnost je zagarantovana.

Mima Mikovic Sertifikovani Feng Shui instruktor  i Kristaloterapeut i Life Coach by IPHM i Tradicionalni Japanski Reiki by Dave King 

www.fengshuisrbija.com  /lifestyle/   telefon: 061 63 43 143     ili     pišite : info@fengshuisrbija.com    info@catyline.com