PRONADJITE SOPSTVENI STIL

ZA MLADE I KOJI SE TAKO OSEĆAJU

Bez obzira što se moda  menja svake sezone postoje odredjene bazne stvari u outfitu (garderobi ) koje bi trebalo  svi  da imaju.S obzirom na mladost i slobodu izbora, svaki eksperiment je dobrodošao u pronalaženju stila.

Ključni detalj jeste DŽINS koji je globalno zavladao u svakom polu i godištu.

Model:Ana Manasijević

Farmerke od teksasa predstavljaju spojnicu sa svim ostalim modnim novitetima za tu sezonu.

Mogu da se nose na više načina,u zavisnosti od detalja kao ležeran stil ( casual). Sa majicom, jaknicom ili isti sa modernim košuljama ,

Modeli:Marko,Maja, Sara i Stefan za STING

helankama i cipelama na visoku štiklu, čime ste postigli malo elegantniji stil.

Poslednjih godina modni oblik nošenja pantalona ili suknji je bio koncentrisan na kukovima,što se već dve sezone promenilo i popelo na struk, uz uže nogavice i mirniji kroj sukanja, uglavnom mini. Ove sezone je hit imati neku suknju u gloknu, midi dužine, sa veoma izraženim strukom.

Drugi ključni detalj u garderobi  jesu široke ili uske  pantalone, mini i midi suknje, razni topići, tunike i blejzeri.

Kvalitet materijala prati i visinu cena. S obzirom na čestu promenu mode, nije toliko bitan. Boje, šare i dezen su daleko interesantniji. Oni prate diktate modnih kreatora.

Majice su sa okruglim ili V izrezom, ili spuštenim rukavima, tzv. Miš rukav. Jednobojne ili sa nekim ispisanim porukama. Animal print je samo u detaljima , pa voditi računa da se ne pretara.

Teksas je u tamnijim bojama teget do crne.

Model:Marina Sekulić

Helanke su u svim bojama i dužinom do članka ili samo do ispod kolena,koje se na taj način mogu nositi kao čarape.

Čarape su bazirane kao jednobojne, mirnijih boja. Možete birati od mat grilonki do very light ( tanke) čarape koje imaju 10 dena. To je oznaka za debljinu prediva od kojih se proizvode čarape. Kreću se u rasponu od 10-90 dena,  u zavisnosti od potreba.

Trenutno je hit imati čarape preko kolena, koje se nose uz cipele. Imaju efekat čizama, a  naravno daju odredjenu toplotu. Usko su povezane sa savršenim oblikom članka na nozi i dobro oblikovanim  kolenima, pa nije preporučljivo  kod malo punije figure.

Džemperi, jaknice ili blejzeri su u varijantama želja i mogućnosti , ali su obavezan deo garderobe.

Onaj najbitniji deo u  odeći jesu DETALJI ( aksesoari).

U DETALJE SPADAJU: obuća, tašne, kaiševi, bižuterija. Detalji na kosi i marame, kačketi, šeširi, rukavice.

Cipele se mogu naći u istim trendi radnjama gde kupujete ostalu garderobu i uglavnom su prilagodjene trenutnom modnom stilu M ogu biti napravljene od kože, kombinacija koža-materijal, čipke, koja je ove sezone apsolutni hit.

Nekada koštaju mnogo više od ostale odeće, ali su i jedan od važnijih delova garderobe.Pre nego što se  kupe, treba povesti računa o stilu, jer je bitno i koliko dugo ćete ih nositi.

Patike su postale apsolutni favorit u outfitu, što se može primetiti  kod oba pola. Ženski deo populacije je okrenut ka više sportskoj kombinaciji. Manje se nose patike uz neki deo super elegantne suknje ili haljine.

No, kod muškaraca se patike kombinuju čak i sa elegantnim sakoima ili odelima.

Drugi detalj su tašne, torbice i slično. Bitna promena je da ne moraju da se slažu sa cipelama. Biraju se po želji i potrebama .

Za neke večernje izlaske,odlično bi pristajale manje tašnice. Dovoljno da stane mobilni telefon, novac  ključevi, sjaj za usne.

Za fax ili  poslovnu kombinaciju, nosite veoma in tašne u obliku cegera ( velike tašne). Ujedno može da stane  lap top  i neka dokumenta.

U strožijoj dress code varijanti poslovnog stila, nose se  manje upadljive tašne. Takodje posebno definisane torbe, tašne ili skin ( koža) za nošenje lap topa.

Ostali modni detalji su šeširi, marame ili trake za kosu , kao i ultra moderni rajfovi svih boja i širina. Pažnja je usmerena na detaljima od perja, cveća od materijala ili kože . Za one više sofisticiranog stila koji prelazi u damski, predlog je mala tokica sa tilom, koji prelazi čelo.

Unikatni nakit Nataše Cvetković

Bižuterija se uskladjuje po stilu odeće, cipelama ili patikama.

Krupniji plastični nakit, kao i od drveta ili kosti, Perle i mindjuše kombinujte sa čvršćim materijalima odeće. Za tanje materijale kao što su  til, saten, svila, od ličan nakit je od metala,sitnijeg nežnijeg  dizajna. Takodje i neki mix od perlica, poludragog kamenja sa trakicama.

Rukavice su veoma fensy u poslednjih par sezona. U zavisnosti da li ste izabrali stil 50-60-tih, opredelite se za duže rukavice od kože. Ako je neka manje damska varijanta, uvek  su dobre i korisne vunene .

HIT ove sezone su rukavice bez prstiju, za svaki outfit. Nekada su ih samo  rokeri nosili.

Bitno je da prate liniju odeće i boje koje ste odabrali .

Svaki odabir novog stila je usko povezan i sa vašim karakterom, poslom i načinom kako ćete sebe prezentovati u odredjenim situacijama..

SREĆNO

Mima Miković

Pitanja – Tel:  061 63 43 143     i    061 63 43 142

Pišite:E Mail    info@catyline.com[subscribe2]

Facebookmail

info@catyline.com

Comments

11/04/2011 at 10:44

Хвала за занимљиве информацијеLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »