Nokti vas odaju, zato se trudite da imate uvek lepo negovane ruke i manikirane nokte. Tada ste slobodne da stavite prsten na ruku, potpišete karticu u radnji , radite na poslu ili jednostavno ostavite utisak na svoju okolinu.

Nokti vas odaju“- Članak iz Večernjih Novosti

Nega noktiju i manikir

Pored mnogo salona u koje odlazite na manikir i pedikir, ipak među vama još postoji neka tvrdoglava crta tradicije. Tako ćete i dalje nastaviti da sređujete sami svoj manikir, jer to najviše volite kao dodatak vašem svakodnevnom negovanju sebe i uživanju u svoijh pet minuta van obaveza od porodice. Krenite u vaš “salon”.

Mada, ostanite pri vašem instant stilu, ako više volite da idete u salone i nastavite da se bavite drugim stvarima, na primer, prelistavajte vaš mobilni dok se neko drugi bavi vašim noktićima :)

Obavezno namažite zaštitni lak ( baza) preko noktne ploče

Ujedno neguje i bolje prijanja lak u nekoj vašoj omiljenoj  boji.

Baze se prave u transparentnoj ili mat boji, sa dodatkom keratina, proteina ili kalcijuma

Ne zaboravite da negujete ruke kvalitetnim kremom. Pazite se sunca i fleka koje se pojavljuju u kasnijim godinama. To se može izbeći kvalitetnom kremom koja sadrži aromatična ulja i specijalne prirodne UV filtere. Mada ima i krema koje izbeljuju te fleke, ali ipak radite na preventivi.

Zanoktice uveče namažite specijalnom kremom na bazi limuna i pogurajte štapićem. A možete i nekim novim sredstvima koja brže deluju, zavisi od vašeg afiniteta.

Izbegavajte sečenje zanoktica, jer tako najlakše dolazi do infekcije.

ZDRAVI NOKTI su ružičaste boje, ravne noktne ploče i čvrsti na krajevima. Ako primetite bele ili žute fleke na noktima, ili vam pucaju i listaju se, postoji znak da vam fali u organizmu neki vitamin, gvožđe ili kalcijum.

Plavkasto indigo boja nokta nagovešatava problem u cirkulaciji ili srčanim problemima, pa se posavetujte sa lekarima.

Poslovni stil -BLIC ŽENA 

Uskladite boje i detalje

Osvežite uniformu detaljima

Dijeta ili pamet

Oblik nokta

Nokti imaju različite oblike koji se po pravilu manikira  formiraju po obliku korena nokta. Ravni i četvrtasti nokti, koji su do skoro bili hit, nisu prilagodjeni  za svaku osobu.

Dobri su  samo za one kojima je koren nokta četvrtast. Takve žene su više sportski tipovi. Ovalni nokti ponovo postaju IN. Lepo izgledaju kada je prirodan oblik korena ovalan, a osoba elegantan ili sportsko –elegantan tip.

Špicasti nokti su možda sada u modi, ali su neprirodni a pogotovo i nepraktični, stoga izbegavajte ovaj oblik.

Mislim samo kako biste sa ovim noktima išle na posao, kuckale na kompjuteru ili prale sudove ili dečije čarapice, od kuće? Naravno, u specijalnim prilkama ili na nekim snimanjima, podrazumeva se da se sledi predlog stiliste, organizatora ili režisera. Mada mislim da oblik nokta same vi formirate i odlučujete, a za boju, to možete uz savete ako ste javna ličnost.

Boje lakova

Do skoro je glavni hit u manikiru bio klasičan frenš manikir, sa kojim ste mogle da prilagodite  bilo koju boju odeće.

Sada je ostao naziv frenš, a boje baze nokta i laka na vrhu je multifikovan.

Možete da namažete belu bazu i crveni ili zlatni vrh nokta, sa iscrtanim prelazom.

Klasično mazanje nokta ja u  novim bojama prolećne sezone  crvenoj, roze, bebi pink, mat oranž.

Možda  se odlučite  za jednostavne naturalne mat  boje (bež ,krem, mat roze)

Jake boje žuta, pink, zelena i slično samo su za specijalne prilike.

Poslovni izgled vaših ruku i noktiju

Zahteva se lepo negovana ruka , dobro manikirani nokti. Dužina nokta je od 1,5-2  cm. Ovalnog oblika sa nežnijim tonovima laka za nokte. Možete da se odlučite i za crvenu boju. Izbegavajte plavu, crnu ili jako tamnu ljubičastu boju laka.

Izliveni, plastični nokti ili gel lak

Veoma su praktični za osobe izložene javnosti, poslovne žene i sve koji nemaju dobar kvalitet prirodnog nokta. da se lepe ili izlivaju u salonima,važno je da je oblik prilagodjen ličnosti osobe, obliku korena nokta i dužini prstiju.

Lak za nokte traje znatno duže nego na prirodnom noktu, a svakako je dobar izbor gel lak, verzija manje štetna. U svakom slučaju, jedn vreme napravite pauzu, da se noktna ploča odmori i regeneriše.

Ne zaboravite na pedikir i nikte na nogama

Ako ste mislili da vam niko neće gledati noge i nokte na nogama, jako se varate. To je detalj koji je veoma bitan i oštrom oku muškaraca neće promaći. Trudite se da uradite pedikir i da nokte namažete lakom koji je u skladu sa lakom na rukama. Možete i da uradite frenš da bi uvek bili uredni i doterani.

Modifikovala tekst koji sam pisala za Večernje novosti-Mima Miković