Ko je ukrao slovensku zvezdanu knjigu-III deo

Da li ste se ikada zapitali zbog čega se srpska istorija proučava samo od Nemanjića, iako su Srbi postojali hiljadama godina pre toga?

Da li je reč o srpskoj religiji koja je iz određenih razloga morala biti zaboravljena, ili možda uništena?

 Zanimljiv je podatak koliko se naš narod otuđio od svoje izvorne religije, stare više hiljada godina. Iako se zna da pripadamo slovenskoj grupi naroda, malo ljudi je upoznato sa našom pravom religijom. Sa našim božanstvima i svim onim znanjem koje su naši preci imali. Ogromno duhovno znanje koje se nalazilo u drevnim staroslovenskim spisima izgubljeno je i zaboravljeno. Tome su u svakom slučaju zaslužni razni politički trendovi kroz koje je naš narod prolazio, kao i prihvatanje drugih religija koje su se na jedan perfidan način borile protiv slovenske duhovnosti.

I tako godina za godinom, vek za vekom, Sloveni su se pod prisilom stranih religija sve više odvajali od svoje vere, izgubivši time svoj genetski kod koji je zapisan unutar svake slovenske duše.

Nasilno menjanje svoje tradicije i duhovnosti stvorilo je veliku religioznu zabunu koja se kroz istoriju sve više povećavala.

Rušenje slovenskih paganskih hramova, proganjanje i ubijanje sveštenika, paljenje knjiga i proterivanja koje su slovenski narodi preživljavali, stvorilo je jedan veliki otpor prema religiji koja joj se nametnula. I tako iz određenih političkih razloga Srbi zaboravljaju svoju pravu veru i prihvataju drugu koja ni po genetskom kodu ni po priridi Slovena nikada nije mogla biti stvarno prihvaćena.

Slovenski paganizam je religija koja potiče iz drevnih Veda, jer kao što znamo Srbi su došli iz Indije što su potvrdili mnogi svetski istoričari. Samim tim slovenska religija je identična vedskoj arijevskoj religiji, o čemu svedoči srpski jezik koji je od svih jezika nejsličniji sanskritu, drevenom jeziku na kome su zapisani najstariji sveti spisi –Vede.

I tako se kroz vreme izgubila čitava riznica znanja kojom je naš narod raspolagao. Jedan deo Srba se poturčio i primio islam (muslimansku veru) drugi deo Srba se pokrstio i primio hrišćanstvo (jevrejsku tradiciju) a kasnije je deo Srba prihvatio komunizam koji je propagirao ateizam. Šta je na kraju ostalo od srpske religije? Pitamo se kako se mnogi nazivaju Srbima a ne znaju da nabroje ni tri slovenska boga, a da i ne govorimo o suštini slovenske religije.

Zašto uopšte govorim o ovome?

Razlog je vrlo interesantan, a on je da su slovenski čarobnjaci i sveštenici bili vrsni astrolozi, i da su savršeno pratili kretanje planeta na nebu, i na osnovu toga organizovali svoje živote. Sve ovo se dešavalo nekoliko hiljada godina pre nego što su grci i rimljani imali bilo kakav nagoveštaj o atrologiji. Svo znanje koje mi danas smatramo da dolazi od starih grka odnosno rimljana, jer koristimo njihove nazive sazvežđa i planeta, ustvari dolazi upravo od naše slovensko religije. Grci su sve naučili od slovena, što je poznato izuzetno malom broju ljudi. Tek danas kada mnogi rade na obnovi staroslovenske religije, neke činjenice izlaze na svetlost dana. Iz tog razloga sam odlučio da dam osnovni pregled slovenskih bogova, odnosno planeta i sazvežđa, koje su kasnije grci prisvojili. Tako mi danas koristimo njihove nazive ne znajući da su ona vezana za našu religiju i našu tradiciju.

KO JE UKRAO  “ZVEZDANU KNJIGU“ ?

Iznad azurnih obala Crnog mora u hramovima grada Suroža obožavano je Božanstvo Sunca. Sloveni ovo more nazivaju Suroškim morem, a grad Surož bio je izuzetno bogat, pa su mnogi brodovi često uplovljavali u njegovu luku. Tu su bili usidreni mnogi brodovi kao na primer grčki, persijiski, etrurski, egipatski. Ipak grčki brodovi ovde nisu uplovili radi trgovine, već su se sa brodova iskrcali ratnici. Grci provaljauju u hramove, ruše božanstva i iznose dragocenosti koje su ovde bile enormne. Puno knjiga, zlata i srebra, odnešeno je u Grčku. Tako su u jednom momentu Grci zauzeli ovaj grad. Među izuzetno vrednim stvarima koje su ukrali je i posuda sličnoj onoj koja se nalazila u Retri sa crtežima i figurama nebskih sazvežđa drevnih slovena.

Grci su se trudili da odgonetnu značenje Zvezdanih Bogova i onoga što je iznad njih bilo napisano, međutim slovenska nauka je za njih najvećim delom ostala nerešiva mistrerija. Nakon toga oni su dali svoja tumačenja slovenskih sazvežđa i božanstava. Onda su prekrstili slovenske bogove u grčka imena i od tada datira grčka mitologija. Ipak stari grci su govorili da su sveto zvezdano znanje dobili od Hiperborejaca sa severa, kako su nazivali slovene. Sve se ovo dogodili negde oko 4.veka pr.n.ere.

Najstarija knjiga koja sadrži znanje o zvezdama naziva se „Zvezdana knjiga Koleda“.  Stari sloveni su ovu knjigu dobili od boga Koleda (Krišne). Ovde se nalaze pesme o stvaranju sveta, i svemu onom što je potrebno za astrološku nauku. Bog Koledo preneo je ovu nauku o Velikom Kolu, i napravio prvi kalendar (dar Koleda). Prema tradicionalnim astrološkim proračunima ovo se poslednji put dogodilo oko 6530. god. pr.n.ere. Kasnije su mudrac Brag i njegov sin Usenj prenosili dalje astrološku nauku.

Da su astrološkim znanjem sloveni odlično vladali ne svedoče samo zapisi i legede, već i ostaci drevnih opservatorija na severu i južnom Uralu. Tokom ekspedicije E.S.Lazareva i V.N.Dimina naplanini Ninčurt u blizini jezera Sejd, otkrivene su ruševine paleolitske astronomske opservatorije koja je sagrađena u međuledenom dobu, dok je na južnom Uralu pronađen grad hram Arkaim koji je u isto vreme sagrađen kao kalendar i opservatorija.
Prema slovenima centar neba je Polarna zvezda oko koje se okreće zvezdano nebo, ili kako su ga oni nazivali Kolo Svaroga. Tu se nalazi put koji vodi ka božanskim svetovima. Upravo u ovoj tački nalazi se vrh planine Alatir, u vedama poznata kao Meru planina. Na njenom vrhu nalazi se stablo jabuke sa zlatnim plodovima, a onaj ko uspe da ih okusi postaje Vladar sveta. Oko ove jabuke kreću se sazvežđa Mali i Veliki Medved.

III deo teksta Predraga Petkovića

IZVOR: vesna.atlantidaforum.com

Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »