Dijeta ili pamet?

Verovatno ste vec zatrpani sa raznoraznim dijetama za prolece:    SAVRSENE  za 5 dana!

slika sa fengshuisrbija.com

Posle mnogih godina raznih detoksikacija, dijeta, pravilne ishrane i sta god se tako zvalo…konacno imam svoj nacin ishrane…..

Dok sam jos bila tinejdzerka krenula sam na detoksikacije (procitajte OVDE ).

Od toga dana do danas ( 30 god) sam izmenjala milion vrsta ishrane..od makrobiotike, mesavine, vegeterijanske hrane, raw food ili presne, standardne ( bez mesa), ajurvedske…ciscenja tela ili detox-e..itd..i nemam pojma sta vise .

Kako sam prosla jednu fazu tako sam nadgradjivala drugu. Pogotovo kada se nadjem u nekoj drugoj zemlji ili kontinentu.

Pocela sam da koristim osecaj mog stomaka i ruke. Na isti nacin kao kada birate kristale ( prakticno oni vas biraju).

Da li se hraniti mesom ili ne? Kako biti vegeterijanac, vegan ili jesti samo presnu hranu?

Sta je od svega toga najjace i najbolje za vas?

Samo ono sto mozete da nabavite sveze, zdravo i ako moze sa nekih farmi.

Kada god odem u prodavnicu setam po celoj radnji ne bi li nesto  odabrala. Ako se uhvatim za neki proizvod…oko me vuce da pogledam i procitam sastav. Vremenom sam vec naucila da zaobidjem neke standove ili police, jer je to “otrov” za mene. Posle mnogih godina raznih detoksikacija, dijeta, pravilne ishrane i sta god se tako zvalo…konacno imam svoj nacin ishrane…

Jednostavno….naucila sam da koristim svoja znanja iz hemije i biohemije koje sam nadgradila prateci strazivanja u svetu iz ishrane, pesticida, dodatke u ishrani, konzervanse i sve sto moze da mi pomogne u odabiru i kupovini nekih proizvoda. 

A jedno od vaznih je i vrednosti dodataka ili emulgatora  pod sifrom E  koja se dodaju u gotove proizvode. Ni jedan ne valja, cim je dodato, znaci da nije iz prirode.

DODACI KOJI UZROKUJU RAK: E- 123, 131, 142  sire: Procitajte ovde o emulgatorima 

Ne jedite bilo kakve vestacki proizvedene stvari.

U to se racunaju  i suhomesnati proizvodi od mesa ( osim ako ste uzeli od rodjaka sa sela). Hrana proizvedena po kodeksu „alimentarijus” dozvoljena u SAD od 2010. godine, dok je u EU zabranjena.  Procitajte ovde o  Otrovi u hrani

Paziti se ofarbanih sokova. Svi znaju da ima samo 7% voca, a sta sadrzi ostalih 93%? I na kraju, kako se konzervira ili sacuva voce? Pojma nemaju ljudi, a ja ne zelim da vam kazem te “divne” tajne. Nadam se da znate da se voce pokvari posle 2-3 sata na vazduhu.Kkako onda ostane u sokovima mesecima?? Razmislite i setite se recepata nasih baka.

Ne kupujte gotove kekse. Svi do jednog imaju gmo, secere, margarine najgore vrste. Ne znam sta fali da se jede buter? Pa to je prirodno, a ne margarin. Coca-Cola i  slicna pica zaobidjite potpuno.

Flasirane vode u plastici takodje, jer se iz PET plastike razvija dioxin. Hemijski element dioxin izaziva rak, posebno na dojci. Kupujte vodu u staklenoj ambalazi.

Postoje stvari koje ne  mozemo da kontrolisemo kao cist vazduh, radijacije, izlivanje otpada, pesticidi, aflatoksin i sl. Ali mozemo da kontrolisemo sta kupujemo. Jer bolesti nastaju, pored ostalog, iz hrane koju kupujemo i jedemo. 

 DA LI je potrebna klasicna DIJETA ili  voditi racuna STA JESTI I PITI?

ODLUKA JE NA VAMA. 

Autor teksta: Mima Mikovic

Slicni tekstovi: Emulgatoriu ishrani      Otrovi u hrani 

sajt o Feng shui: www.fengshuisrbija.com 

link do fejsbuk strane

telefon: 061 63 43 143           ili     pišite : info@fengshuisrbija.com       Twitter:   @fengshuisrbija


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me