Anonimusi hakovali sajt SOKOJ-a

 
Da bi shvatili šta se dešava ovih dana u Srbiji, trebalo bi da pratite twiter. Elem, opšte je poznato da se članstvo za twiter ne traži dozvola, kao na fejsbuku. Kome se svidi, samo krene da ‘folow’ ili prati nekoga i dobija informacije za sekundu.
Tako su od prošle godine postali i naši političari veoma aktivni. Neki sami pišu, neki su se krili iza nick name, a sada se sve više pojavljuju sa svojim punim imenom i prezimenom.
NO, valjda su izbori tome učinili?  Meni je lično bilo interesantno da saznajem neke vesti, dogadjaje ili novosti u Beogradu.
Ali, aktivno učestvovanje twiteraša je dovelo do ovih dole twitova.
Pogledajte ih i biće vam jasno da se informacije šire brzinom svetlosti, a političari delaju kao neotkrivena brzina kosmička, koju još ne znamo ali naslućujemo.
LEPO, ali je ‘muzički dinar i usvajanje na sednici vlade ( pojma nemamo kada je bila) usvojen kao deo zakona ili šta god se zvalo.
Uglavnom, predlog zakona je delo Mladjana Dinkića, što ćete videti po twitovima. Lepo.
No očigledno se nije svidelo i ANONIMUSIMA.
Da se razumemo, ja samo prenosim vesti. Pojma nemam šta je u zakonu, predlogu niti bilo u kojim drugim sferama što se ne svidjaju Anonimusima-hakerima.

RT @vjevrosimovic: Prvi put u Srbiji akcija na drustvenim mrezama dovela do promene zakona @mladjad (#muzickidinar)

@vjevrosimovic @mladjad jedan od najvećih uspeha je i plaćanje jednom uplatnicom. Ono da plaćaš na tri strane za muziku je bilo smešno.

telegraf.rs/vesti/53744-vl… @mladjad se zahvaljuje tviterasima.

Preuzet sajt SOKOJ-a

IZVOR: B92.netBeograd — Hakeri potpisani kao “Anonimusi” oborili su jutros sajt Sokoja, organizacije muzičkih autora Srbije.

Kad posetioci uđu na glavnu stranu sajta zatekne ih beli ekran sa porukom hakerske grupe koja počinje rečima “Dragi autori i građani Srbije, dobar dan, mi smo Sokojevići”.

U tekstu se omalovažavajuće govori o poslovanju i delovanju Sokoja. Osim glavne strane sajta, ostatak Sokojeve veb stranice funkcioniše.

“Kopiranje je akt pokazivanja ljubavi. Molimo vas da kopirate i delite materijal sa ovog sajta. Mi spremamo hranu. Mi raznosimo đubre. Mi radimo u fabrici. Mi čuvamo miran san. Mi smo legija! Mi ne opraštamo! Mi ne zaboravljamo! Mi smo Anonimusi”, navodi se u poruci na naslovnoj strani sajta SOKOJ-a.

Vlada Srbije je na juče usvojila predlog izmene Zakona o autorskim pravima kojim se “muzički dinar” ukida za zanatlije, dok će ostalima taj namet biti umanjen tri puta.

Sredstva od toga nameta, na osnovu jedinstvene tarife, prikupljaju tri organizacije za kolektivnu zaštitu: Sokoj, Organizacije proizvođača fonograma (OFPS) i Organizacije za ostvarivanje kolektivnih prava interpretatora (Pi).

——————————-
Mima Miković[subscribe2]
Facebookmail

info@catyline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »